יום ראשון, 27 בספטמבר 2015

שירותי חירום וטרינריים

חיות המחמד שלנו, בדיוק כמונו בני האדם, עשויות להזדקק לשירותי חירום רפואיים שניתנים על מנת להציל חיים ובאופן מיידי. בין אם מדובר בתאונה מצערת או במצב רפואי שהסתבך, שירותי חירום וטרינריים זמינים תמיד עבור חיות המחמד שלכם וניתנים ברמה הגבוהה ביותר כחלק בלתי נפרד מהמחויבות למקצוע ולרווחת כל בעלי החיים באשר הם. טיפולי החירום מסופקים ע"י וטרינר תורן כאשר עליו להיות זמין 24/7, שבעה ימים בשבוע ולאורך כל השנה.

מתי כדאי לפנות לשירותי החירום ואילו שירותים ניתן למצוא?

לא אחת אנו עשויים לחוש כי משהו אינו כשורה עם חיית המחמד אך חוששים מלהתחיל תהליך של פניה למרפאה. מסיבה זו וטרינר תורן זמין כל העת על מנת לענות על כל שאלה ולנסות לבצע אבחון מרחוק של הבעיה. במידה ומדובר במצב שאינו סובל דיחוי, אזי הווטרינר עשוי להחליט להגיע למקום המצאה של חיית המחמד, או לזמן את החיה ובעליה בדחיפות למרפאה. בין שירותי החירום הניתנים במרפאה ניתן למצוא:

חדר טיפול נמרץ

טיפול נמרץ וטרינרי מיועד עבור בעלי חיים שמצויים במצב רפואי קשה ומסכן חיים באופן מיידי. שירותי חירום וטרינריים מהסוג הזה מיועדים עבור חיות שנפגעו בתאונות דרכים, נפלו ונחבלו בצורה קשה, שאפו חומרים זרים וסובלים מחנק, הוכשו ע"י נחשים או חיות ארסיות אחרות, במקרי הרעלה, התקפי לב, אירועים מוחיים, קשיי המלטה ועוד. טיפולי חירום אלו כוללים עירוי דם שמסופק ע"י בנק הדם במרפאה, ערכת החייאה, טיפול במצוקה נשימתית, חדר ניתוח מוכן ומאובזר, בדיקות מעבדה, ציוד הדמייה מתקדם לזיהוי מיידי של הבעיה ועוד.

חדרי ניתוח ואשפוז

כאמור, שירותי החירום הווטרינריים מסופקים בנקודות זמן קריטיות עבור חייהם של בעלי החיים שנקלעו לבעיה רפואית קשה. לכן, מרפאת החירום חייבת לתפעל גם חדרי ניתוח ואשפוז ברמה הגבוהה ביותר. על החדרים להיות מאובזרים עם מיטב הציוד אך כמו כן, להיות סטריליים ומוכנים לשימוש מהיר באופן מיידי. כמו כן, יש לקחת בחשבון כי לאחר סיום ההליך על חיות המחמד לעבור תהליך של שיקום, על מנת לחזור בהדרגה להכרה ולתפקוד מלא. לצורך כך מרפאות חירום איכותיות יחזיקו גם חדרי אשפוז ייעודיים, שיפחיתו את החרדה ויעניקו תחושה של בית. יש לציין כי חדרי האשפוז מיועדים גם לשהיית חיות מחמד שמקבלות טיפולים שאינם מוגדרים כטיפולי חירום, כגון נטילת תרופות כימותרפיות וטיפולי שיניים.

בסופו של דבר, שירותי חירום וטרינריים ברמה הגבוהה ביותר עשויים לקבוע במידה משמעותית את סיכויי ההצלחה של הטיפולים ולמעשה, להציל את חיי חיית המחמד האהובה שלכם. 

יום רביעי, 23 בספטמבר 2015

אבחון וטרינרי ודרכי ביצועו


על מנת להעניק לחיית המחמד שלנו את הטיפול המקצועי והאיכותי ביותר, יש ראשית כל לאבחן את הבעיה באופן ממוקד. אבחון וטרינרי הינו חלק בלתי נפרד משירותי המרפאה הווטרינרית, וכאן נלמד מעט יותר אודות האפשרויות השונות שעומדות לרשות הווטרינר לצורך כך.

בדיקות מעבדה 

בדיקות המעבדה מהוות דרך מצוינת לעקוב אחר מדדים שונים בגופן של חיות המחמד. בדיקות אלו כוללות:
  • ספירת דם - לשם מדידת ריכוז כדוריות דם אדומות, ספירה מבדלת של כדוריות דם לבנות, רמת ברזל, המוגלובין ועוד. ספירת הדם משמשת לזיהוי מחלות, זיהומים, דלקות, חסרים תזונתיים ואף ממאירויות.
  • ביוכימיה - בבדיקות אלו עוקבים אחר ריכוזם של מלחים, חלבונים מסוגים שונים (סך כל החלבון, חלבוני עקה, הורמונים) ועוד.
  • שתן - לאיתור חלבונים בשתן, זיהומים וריכוז מלחים.

בדיקות נוספות הנלקחות למעבדה לצרכי אבחון וטרינרי הן בדיקות צואה, משטחי עור וגרון. כל תוצאות הבדיקות מסופקות תוך זמן קצר ביותר.

מיקרוסקופיה


באמצעות המיקרוסקופ ניתן לקבל מידע ישיר וברור וע"י כך לבצע אבחון וטרינרי ממוקד, לעיתים כזה אשר אותו לא ניתן להשיג בשום בדיקת מעבדה אחרת. באמצעות מיקרוסקופ ניתן לבצע אנליזה של משטחי דם ולעלות על ממאירויות, סימני חסרים תזונתיים ואפילו זיהומים חיידקיים שונים אצל חיית המחמד. המיקרוסקופ אף מאפשר לבצע בדיקה דקדקנית של משטחי ביופסיות שונות מבחינה היסטולוגית וע"י כך לנתח מה מתרחש ברקמות מבחינה מיקרונית, לעלות על סימני דלקות ובעיקר לעמוד על האופי והסוגים של גידולים.

עזרים טכנולוגיים

במהלך אבחון וטרינרי משתמשים פעמים רבות במה שהטכנולוגיה מציעה בעולם הרפואה הקונבנציונלית של בני האדם. בין האמצעים הללו ניתן לציין:
  • רנטגן - לשם איתור מיקום שברים, מעקב אחר גודלו של שריר הלב ועוד. כיום ניתן למצוא מכשירי רנטגן דיגיטליים בהם התמונה "מפותחת" תוך שניות וברזולוציות משופרות. מרפאות וטרינריות מתקדמות יחזיקו גם פלואורוסקופ שמאפשר את ביצוע הבדיקה גם בתנועה.
  • אנדוסקופיה - לאבחון, טיפול ואף לקיחת דגימות ממערכת העיכול והנשימה של החיה.
  • אק"ג ודופלר - בדיקות המשמשות למעקב ואבחון בעיות של הלב וכלי הדם, אפיון יתר לחץ דם נמוך, הגדלת חדרים, אי ספיקת לב, בעיות קצב ועוד.
  • אולטראסאונד - בדיקה שמאפשרת מבט שאינו פולשני על רקמות רכות, לעקוב אחר התפתחות העובר ברחם, לזהות חסימות בדרכי העיכול, גידולים ועוד.

בסופו של דבר, אבחון וטרינרי מקצועי מונע ייסורים רבים אצל חיית המחמד ומאפשר זיהוי מחלות תוך זמן קצר ובטיפול ממוקד. 

יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

מרפאה וטרינרית - מגוון שירותים לטובת חיית המחמד שלכם


האחריות לרווחת חיות המחמד שלנו מוטלת עלינו וחשוב להעניק להן את הטוב ביותר. הדרך הבטוחה לכך טמונה בבחירה במרפאה וטרינרית איכותית שמאגדת תחת קורת גג אחת את כל השירותים הנחוצים לבריאות חיית המחמד שלכם. להלן סקירת השירותים שתמצאו בכל מרפאה וטרינרית שמכבדת את עצמה. 

טיפולים רפואיים בשגרה

בימות השגרה עלינו לוודא כי אנו עושים ככל שניתן על מנת למנוע מחלות אצל חיות המחמד שלנו כאשר לעיתים רבות אין הדבר קשור אך ורק אליהן אלא אף לכל דיירי הבית (חלק מהמחלות מדבקות גם את האדם). לכן, כל מרפאה וטרינרית תציע עבור לקוחותיה את כל חיסוני המנע ותיידע אותם לגבי המועדים המתאימים באמצעות מכתבים, שליחת SMS, מייל וכו'. בימות שגרה מבוצעות גם בדיקות וטיפולי שיניים מונעים על מנת שלא יתפתחו בעיות מורכבות יותר המחייבות הליכים כירורגיים. לעיתים עשוי הווטרינר להחליט על לוח זמנים של בדיקות דם, שתן ומעבדה במיוחד עבור בעלי חיים מבוגרים יותר. בנוסף, ייעוץ תזונתי אף הוא יכול לעזור לשמירה על בריאות חיית המחמד, לא רק במקרים של התפתחות משקל עודף. טיפול רפואי נוסף שנפוץ בשגרה הוא הסירוס והעיקור שמסייע במניעת מחלות זיהומיות והתפתחות גידולים סרטניים וכמו כן, מונע בעיות התנהגותיות שונות ומטפל בבעיות קיימות.
http://www.vet-hospital.co.il/

טיפול במחלות ובעיות דחופות

חיות המחמד שלנו רגישות למחלות בדיוק כמו בני האדם, חלקן קלות וחלקן קשות יותר. מרפאה וטרינרית איכותית תשתמש בכל הציוד והידע הרפואי הקיים על מנת לבצע אבחון מדויק של המחלות הללו עם טיפול ממוקד בהן תוך גרימת מינימום עוגמות הנפש או סבל לחיה. מרפאה ברמה גבוהה תציע את כל בדיקות המעבדה, בדיקות דם, שתן, בדיקות הורמונאליות והיסטולוגיות, חדר ניתוחים מאובזר לטיפולים כירורגיים ולטיפולי שיניים, ציוד אבחון מתקדם כגון אק"ג, אולטרסאונד, רנטגן ועוד. המרפאה עשויה להציע גם שירותי חירום כגון ווטרינר תורן, מרפאה ניידת, חדר אשפוז ובנק דם.

בנוסף, מרפאה וטרינרית מתפקדת גם כמקום חינוכי, שמדריך את הבעלים כיצד להתמודד עם בעיות התנהגות אצל חיות המחמד שלהם ע"י תכניות אילוף והדרכות ממוקדות לבודדים או קבוצות. בררו זאת מול נציגי המרפאה שלכם.

מאמרים נוספים:
http://cafe.themarker.com/post/3185981
http://goo.gl/aho9cp

יום שלישי, 8 בספטמבר 2015

שימושיי מכשיר הרנטגן ע"י וטרינר מקצועי

מכונת הרנטגן מהווה ציוד בסיסי שצריך להימצא במרפאתו של כל וטרינר שמכבד את עצמו. המכשיר עוזר לווטרינר לאבחן בעיות רפואיות רבות בשגרה ובחירום ולקבל החלטה מושכלת לגבי הטיפול הטוב והמתאים ביותר עבור חיית המחמד שלכם. להלן כל המידע בנושא זה.

צילום הרנטגן
טכנולוגיית הרנטגן פותחה אי שם בשנת 1895 ומאז ועד היום היא משמשת בעיקר לצרכי אבחון רפואיים. קרינת הרנטגן שנפלטת מהמכשיר הינה בעלת אורך גל קצר המאופיין בחדירות גבוהה כלפי חומרים רכים (כגון איברי גוף פנימיים) וחדירות נמוכה דרך חומרים עבים או צפופים יותר (כגון עצמות). לאחר מעבר האור מהמכשיר דרך הגוף והאיבר של החיה הנבדקת, הקרן ממשיכה אל עבר סרט צילום ועוברת פיתוח. המראה המתקבל מדגיש את האיברים הצפופים כאשר האיברים הרכים נראים כצלליות. וטרינר מקצועי יכול "לשחק" עם זמן החשיפה, המתח והזרם על מנת לשלוט בעוצמת ההשחרה של אלמנטים מסוימים. הווטרינר עשוי להחזיק בקליניקה מכשיר רנטגן עם פיתוח רגיל או לחלופין, רנטגן דיגיטלי שנותן את התמונה הרצויה במינימום זמן ובאיכות גבוהה יותר.

שימושי הרנטגן בקליניקה הווטרינרית
כאמור, מוטב לו כל וטרינר יחזיק את מכשיר הרנטגן כחלק בלתי נפרד ממגוון מכשירי ההדמיה שלו. מכשיר הרנטגן הינו כלי יעיל ביותר לביצוע אבחון ומשמש בין היתר לאבחון שברים וזיהוי ממאירויות בעצמות, בעיות בלב, גידולים של בית החזה או אבחון כניסת עצם זר לדרכי הנשימה, אבנים בכיס המרה או דרכי השתן, איתור חבלות ודימומים (לאחר תאונות למשל) ועוד. בנוסף, צילום הרנטגן הינו האמצעי הטוב ביותר לזיהוי בעיות בשיניים. יש לציין כי ישנם מכשירי רנטגן מסוגים שונים ואיכויות משתנות כאשר ניתן להפריד בין מכשירים קבועים למכשירים ניידים, שמאפשרים גמישות בהצבת בעל החיים לצילום.

דגשים מיוחדים לגבי התהליך
צילום הרנטגן מתבצע לאורך שנייה אחת בדיוק כאשר ישנה חשיבות גדולה להיעדר תזוזה מצד בעל החיים הנבדק. ובדיוק כמו ילדים קטנים, קשה מאוד לגרום לבעל חיים ששרוי בסטרס שלא לנוע במהלך הבדיקה. רק וטרינר סימפטי ובעל גישה טובה ובריאה לבעלי חיים יוכל לעזור בהרגעת החיה ולתת את ההנחיות הטובות ביותר לבעלים כיצד להתנהג ולנהוג בבעל החיים טרם ובזמן הבדיקה. במקרה הצורך מבוצע טשטוש קל על מנת למנוע התנגדויות שאינן פוסקות.